Z Kokkino Nero wróciłam 5 dni temu, więc mogę podzielić się aktualnymi wrażeniami. Jeśli lubisz spokojne miejsce, gdzie rano pieją koguty, wieczorem kumkają żaby, cały dzień słychać cykady, to odwiedź to miejsce. Baza "hotelowa" to prywatne studia, w większości pawilony, w których pokojowe balkoniki przedzielone są barierkami. Ja mieszkałam w Oasisie i uważam, że to był najlepszy wybór. Dwa nieduże domki - 7 lub 8 pokoi, każdy z osobnym balkonem. Każdy był u siebie. Większość tych hoteli usytuowana jest przy głównej (i jedynej ulicy), która prowadzi do plaży, a ta jest kamienista tak samo jak zejście do morza. Specjalne buty też niewiele ułatwiają wejście do wody, bo kamienie (otoczaki) są śliskie. A teraz trochę o przyziemnej sprawie, czyli o wyżywieniu. Jedyna możliwość jeżeli jedziesz z biurem podróży, (poza własnym, co nie jest dużym problemem bo w tawernie Maria można zjeść obiad tanio i dobrze) to all inclusiv light w hotelu Aqua Rosa. Było różnie, raz dobrze raz gorzej, ale da się wytrzymać. Zawsze było coś do wciągnięcia. Najsłabsze były śniadania, dwa tygodnie ciągle to samo: żółty ser, szynka konserwowa,jajka na twardo, 2 - 3 razy parówki ,pomidory, coś białego, gęstego (nie wiem - twarożek czy jogurt) i przepyszne konfitury. Rozumiem - wzmocnione kontynentalne. Wszyscy przeżyli. Można również bawić się w pitraszenie we własnym zakresie, bo w studiach pokoje połączone są z aneksami kuchennymi zaopatrzonymi we wszystko co potrzebne w kuchni Ogólnie jestem zadowolona z wyjazdu, aczkowiek drugi raz nie pojechałabym w to miejsce, choć było kilka osób które odwiedziły Kokkino Nero po raz wtóry.
Polecam wycieczki fakultatywne, bo miejscowość odcięta jest od świata, chyba że wypożyczysz samochód, co nie jest tanie (38E + 15 doprowadzenie samochodu za dzień). Meteory - niesamowity pilot Krzysiek Komorowski (dziękuję za skręta), wyspa Skiatos - bajka cz- pozdrawiam Pana Romana i jego grupę.
Chyba muszę już kończyć, bo zabrakło mi miejsca.
PODZIĘKOWANIE I POZDROWIENIA DLA ELIZY - WSPANIAŁEJ POLSKIEJ DZIEWCZYNY Z AQUA ROSY, która jest podporą i motorem tego hotelu.