Het dorpje Berwang ligt gunstig gelegen vanuit Nederland. Verwacht geen bruisende apres-ski maar een gezellig drankje na het skiën is uiteraard mogelijk. Berwang is met name geschikt voor families met kinderen in alle leeftijden, tenzij je op zoek bent naar drukte en feest. We zien niet veel twintigers in Berwang, maar wij gaan altijd in de schoolvakanties.
Het dorp is klein maar heeft een supermarkt, pinautomaat, sportzaken en verschillende cafés en restaurants.
Als je een skipas koopt is het een tip om de topsnow kaart te nemen, je kunt dan in andere naastgelegen gebieden ook terecht en een bezoek brengen aan de Zugspitze: zeer de moeite waard met mooi weer vanwege het prachtige uitzicht bovenop de berg.
De omgeving is erg mooi.Er zijn een aantal mooie wandelroutes die door het bos gaan. De natuur is als het net gesneeuwd heeft sprookjesachtig. Helemaal als er net een eekhoorntje voor je oversteekt.
Het gebied is geschikt voor beginners, vooral blauwe en rode pistes. Voor gevorderden is er wel wat zwart maar pistebeukers kunnen beter naar een uitdagender gebied gaan.