We hebben de koude seizoensdagen gebruikt (januari 2014), om een paar dagen in Usedom te ontspannen. Onze keuze viel op het Steigenberger Grand Hotel, aangezien de vrouw Eggert vrienden van ons kent, heel vriendelijk. Dit besluit was een voltreffer. Het Steigenberger Grandhotel Heringsdorf kon ons helemaal overtuigen. Onze kamer was absoluut goed, zeer ruim en had een mooi uitzicht op de Oostzee. De badkamer was groot en had alle faciliteiten. De service en personeel was erg vriendelijk en erg hulpvaardig. Een ander groot voordeel van het hotel is de grote spa van het hotel, waar ons niets te kort komt. In het hotel waren er slechts een paar gasten in januari, we hebben heel vaak de spa voor ons alleen gehad, wat wij als zeer prettig ervaren. Conclusie: wij hebben ons in dit Steigenberger Grandhotel hotel zeer op ons gemak gevoeld. Een kleine tip voor de aardige meneer die ons in opdracht van het hotel van het station afhaalde: het is niet zo aardig en solidair als men over andere medewerkers in het gebied (in dit geval de 'Ahlbecker Hof') zeurt. Dat heb je eigenlijk niet nodig. We komen zeer, zeer graag weer. Usedom en het Steigenberger Grandhotel Heringsdorf zijn voor ons in ieder geval een aanbeveling.